0
Kurven er tom

Handelsbetingelser/Persondatapolitik

Bestilling:

På www.55nord.dk kan du kun bestille varer via vores website. Hvis du har forespørgsler til varer, som ikke er på siden, er du velkommen til at kontakte os.

Kundeservice har åben man-tors: kl. 8.30-16.00 og fre: kl. 8.30-15.00 på telefon 70 10 76 76. Vi behandler også mail henvendelser til 55nord@55nord.dk, indenfor 24 timer på hverdag.

Alle priser er inkl. moms og andre afgifter. Priserne er dagspriser.

Når du handler med www.55nord.dk indgås aftaler på følgende sprog:  Dansk

På www.55nord.dk kan du som privat person handle uden login. Det er ikke muligt, som privat person at se tidligere ordrer på websitet. Hvis du ønsker, at modtage en kopi af din ordrebekræftelse, skal du sende en mail til 55nord@55nord.dk

Indkøbs berettigede som handler for kredsen eller gruppen skal derimod bruge login.

Som kredsleder ved FDF eller gruppeleder ved KFUM-Spejderne, kan du ved at kontakte forbunds- eller korpskontoret blive indkøbsberettigede. Ved at handle for kredsen eller gruppen har du mulighed for at følge din ordrehistorik m.m.

Sådan logger du ind:

Som indkøber skal du bruge dit medlemsnummer og adgangskode ved login. Private skal bruge Facebook login eller e-mail adresse og adgangskode.

Sådan handler du hos os

For at foretage et køb på www.55nord.dk skal du igennem disse trin:

Find den eller de varer du ønsker og læg dem i indkøbskurven, gå herefter til kassen.

Indtast dine personlige oplysninger

Indtast leveringsadresse

Vælg betalingsmåde.

Tjek at alle oplysninger er korrekte og accepter handelsbetingelserne.

Godkend købet

Betaling

På www.55nord.dk kan der betales med:

Dankort

Dinners Club

MasterCard

Maestro

Visa

Visa Electron

JCB

eDankort

Mobilepay

Betaling via: EAN
Offentlige institutioner kan betale via EAN. Kontakt i den forbindelse venligst vores kundeservice på tlf. 70107676

Der tages ikke gebyr ved betaling på www.55nord.dk.

Beløbet hæves først på dit kort, når varerne sendes fra www.55nord.dk. Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, du har godkendt ved købet.

Fragt

For at få din vare leveret skal du betale fragt.
Vores fragtpriser er fra 49,00 kr. ved valg af levering til postboks. Der er flere muligheder.
Alle pakker leveres med Post Nord Danmark.

Ved voluminøse varer, så som båludstyr, sendt på palle, vil der blive opkrævet fragtgebyr.

Til udland indenfor EU, betales fragt og dansk moms.
Til udland udenfor EU, herunder Grønland og Færøerne betales fragt, men der betales ikke moms.

Fri Fragt

Fri fragt gælder ved forsendelse til posthus eller pakkeboks. (Fri fragt over 1000,- kr. gælder ved bestilling på www.55nord.dk, og til levering i pakkeboks/posthus)

Undtagelse til "Fri Fragt"

Ved voluminøse varer, så som båludstyr, sendt på palle, vil der blive opkrævet fragtgebyr. (Uanset "fri fragt" label på varekortet)

Levering

Levering sker med Post Nord Danmark. 

Modtagerflex er en service Post Nord Danmark tilbyder hustande i Danmark. 55Nord.dk kan ikke tage højde for placeringssteder i forbindelse med Modtagerflex.
Tilmelding til Modtagerflex skal ske hos Post Nord Danmark. Du kan læse mere her

Leveringstid

Normalt sender vi hele din bestilling i én samlet forsendelse inden for en arbejdsdag efter at vi har modtaget din ordre. Der tages dog forbehold for højsæsonen, hvor leveringstiden kan være længere. Er nogle varer i rest, vil disse bliver eftersendt så snart vi har dem på lager igen. Du betaler kun porto for første sending. 
Ønsker du ikke at vente på restordren, har du altid fuld ret til at annullere ordren og dermed ophæve købet.
Du kan annullere en ordre ved at sende en mail til 55nord@55nord.dk eller ved at ringe på 70 10 76 76.
Det er desværre ikke altid, at vi kan forudsige hvordan salget bliver på alle varer, og vi beder derfor om din forståelse, hvis vi - trods mange anstrengelser - kan risikere at udgå for en vare.

Er bestillingen ikke på lager, vil der normalt gå 2-5 dage, før varen er på lager. Kan varen ikke skaffes fra vore leverandører, vil vi forsøge at finde et værdigt alternativ og hvis dette ikke er muligt forbeholder vi os ret til at hæve handlen, eller en del af denne. 55 NORD P/S kan ikke drages til ansvar for forsinkede leveringer og er uden ansvar for ethvert tab hos køberen som følge af manglende levering.

Prisgaranti

55°NORD har markedets bedste pris på varer af god kvalitet, og vi yder 14 dages prisgaranti . Vi udbetaler altså differencen, hvis en anden forretning i Danmark, mod forventning tilbyder samme vare på samme vilkår til en lavere pris, inden for en periode på 14 dage fra købsdatoen.

Fortrydelsesret

Fortrydelsesfristen er 14 dage.
Fristen regnes som udgangspunkt fra den dag, du har fået varen eller den første levering i hænde.

Du har efter forbrugeraftaleloven krav på at få en række oplysninger, bl.a. om fortrydelsesretten og om den købte vare. Fortrydelsesfristen løber ikke, før du har modtaget disse oplysninger på skrift (f.eks. på papir eller e-mail). Fristen udløber dog senest 3 måneder efter den dag, Du har modtaget varen.

Hvis du f.eks. modtager det købte mandag den 1. og også har fået de nævnte oplysninger, har de frist til og med mandag den 15. Har de først fået oplysningerne senere, f.eks. onsdag den 3., har de frist til og med onsdag den 17. Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag, kan de vente til den følgende hverdag.

Fortryd et køb

Inden udløbet af fortrydelsesfristen skal du tilbagesende eller tilbagegive det modtagne til 55ºNORD. Det er tilstrækkeligt, at du inden fristens udløb har overgivet det modtagne til postvæsenet eller en anden virksomhed, som har påtaget sig forsendelsen til 55ºNORD. I det tilfælde råder vi til at have bevis for, at du har fortrudt rettidigt, og dermed gemmer fx kvitteringen for, at du har overgivet varen til postvæsenet mv. med henblik på forsendelse.

Da du modtog varen, lå der en retur pakkelabel, som de kan klistre udenpå din pakke og dermed sende portofrit retur til 55ºNORD. Bemærk at din retur label er tilpasset din bestilte ordre, du kan se ordrenr. på labelen. Det betyder du ikke kan bruge den til andre returpakker. Bliver dette ikke overholdt, vil du blive faktureret for porto. Husk også at udfylde vedlagte returskema, så du kan få tilbageført dine penge for varen, til din konto.

De kan også fortryde aftalen ved at undlade at modtage varen eller undlade at hente den på posthuset mv.

Betingelser for at fortryde aftalen
Det er som hovedregel en betingelse, at du kan tilbagegive varen i væsentlig samme stand og mængde, som da du modtog den. Ved varer der skal fremstilles eller tilpasses efter forbrugerens individuelle behov frafalder denne fortrydelsesret.

Reklamationsret

Når du handler på www.55nord.dk har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Dette betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Der skal reklameres inden rimelig tid efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis der reklameres inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Når du ønsker at reklamere over et produkt, skal det indsendes til vores adresse:
 
Når du returnerer varen, bedes du henvende dig til os for at få en returpakkelabel, så du kan sende din pakke retur uden udgifter.

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende.

55°NORD P/S
H. C. Ørsteds Vej 10, Taulov
7000  Fredericia 

Klage:

Hvis du har købt en vare på 55nord.dk, hvor det indkøbte ikke lever op til forventningerne og du ønsker at klage, må du meget gerne kontakte os. Ring på tlf. 70107676 eller send en mail på: 55nord@55nord.dk

Vil du indgive en klage til Forbrugerklagenævnet kan denne indgives på hjemmesiden www.forbrug.dk

Er du kunde med bopæl i et andet EU-land end Danmark. Har du også muligt for at bruge EU-Kommissionens online klageportal. Du finder siden her:  www.ec.europa.eu/odr

Persondatapolitik
Cookies

En cookie er en betegnelse for det forhold, at en brugers adfærd på et netværk registreres hos brugeren selv (på brugerens harddisk). På den måde kan brugeren genkendes, fx på et websted, ved næste besøg.

Der lagres ikke personhenførbare oplysninger i en cookie, men snarere oplysninger om brugerens adfærd på et website, fx brugernavn til login på et website. En cookie lagres på brugens harddisk sammen med cachede filer. En cookie er således en tekstfil, der sendes til din browser fra en webserver og lagres på din computers harddisk. Du kan sætte din browser til at informere dig, når du modtager en cookie, eller du kan slå cookies helt fra. Det eneste disse cookies bruges til er at genkende din computer.

Rent teknisk kan cookies deles op i to typer. Den ene type kaldes ”Session cookies” – de holder styr på, hvad du har lagt i din indkøbskurv, mens du navigerer rundt på netbutikken. ”Session cookies” gemmes ikke på din computer, men forsvinder, når du lukker browseren.

Den anden type cookie kaldes ”permanent cookie”, og den gemmes som en tekstfil på din computer i ca. en måned. En ”permanent cookie” er med til, at vores server kan genkende din computer næste gang, du logger ind på vores website. 

På www.55nord.dk anvendes cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionalitet, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig.

Du kan til enhver tid slette cookies fra din computer: I Internet Explorer slettes cookies under menuen ”Funktioner” -> ”Internetindstillinger” -> ”Generelt” -> ”Browserdata/Slet cookies”.

Logstatistik

Logstatistik bruges på www.55nord.dk og betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende et website har haft, hvor de kommer fra og hvor på websitet det forlades mv.

På www.55nord.dk anvendes logstatistik med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter.

Personlige oplysninger

For at du kan indgå en online aftale med www.55nord.dk, må du lade dig registrere med følgende personlige oplysninger:

Navn - Adresse - Telefonnummer - E-mail adresse

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål, at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos 55ºNORD P/S og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.

Direktøren og bogholderen for55ºNORD P/S har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.

Den dataansvarlige på www.55nord.dk er bogholderiet. Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret.

Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Oplysninger afgivet til www.55nord.dk videregives eller sælges på ingen måde videre til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Som registreret hos 55ºNORD P/S har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i, hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter Persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til 55ºNORD P/S via e-mail 55nord@55nord.dk


PERSONDATAPOLITIK

1. Generelt

1.1 Denne politik om behandling af personoplysninger ("Persondatapolitik") beskriver, hvorledes 55 Grader Nord P/S ("55Nord", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger om dig.

1.2 Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via 55Nords hjemmeside, www.55Nord.dk ("Webshoppen") eller via tilmelding på sms til vores kundeklub (”Klub HighFive”).

1.3 55°Nord er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til 55Nord kan ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.

2. Hvilke personoplysninger indsamler vi, til hvilke FORMÅL OG retsgrundlaget for behandlingen

2.1 Når du besøger Webshoppen, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af Webshoppen, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgeord du bruger på Webshoppen, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, og informationer om din computer.

2.1.1 Formålet er at optimere brugeroplevelsen og Webshoppens funktion, samt foretage målrettet markedsføring, herunder via Google Adwords og Google Analytics. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre Webshoppen samt vise dig relevante tilbud.

2.1.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

2.2 Når du køber et produkt eller kommunikerer med os på Webshoppen, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, fx navn, hvilken FDF kreds eller KFUM-Spejdergruppe, du eventuelt er indkøber for samt i så fald dit medlemsnummer, din adresse, e-mailadresse, telefonnr., betalingsmåde, oplysninger om hvilke produkter du køber og eventuelt har returneret, leveringsønsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.

2.2.1 Formålet er, at vi kan levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere. Oplysninger om dine køb kan vi også behandle for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Ved køb indsamles IP-adressen med det formål og for at varetage vores interesse i at kunne forhindre svig.

2.2.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b, c og f.

2.3 Når du tilmelder dig Klub HighFive via SMS eller Webshoppen, registrerer vi dit mobilnummer. Du kan efterfølgende blive opfordret til at oplyse fx fornavn, e-mailadresse, dine præferencer og interesser m.m. Udover mobilnummer vælger du selv hvilke oplysninger du vil give os.

2.3.1 Formålet er at give dig mulighed for at logge ind på Webshoppen og opnå rabat på dine køb samt varetage vores interesse i at kunne levere nyheder og tilbud til dig via sms.

2.3.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

2.4 Når du er tilmeldt Klub HighFive, indsamler vi oplysninger om din eventuelle brug af kundeklubbens fordele, konkurrencer du deltager i m.m. Vi sammenholder disse oplysninger med andre oplysninger vi har om dig, herunder oplysninger om, hvad du har købt og eventuelt returneret.

2.4.1 Formålet er at kunne administrere dit medlemskab og levere dig de ydelser og tilbyde dig de fordele, der er forbundet med medlemskabet af Klub HighFive, samt for at varetage vores interesse i at kunne sende nyhedsbreve og foretage målrettet markedsføring.

2.4.2 Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b og f. Hvis du vælger at afgive yderligere oplysninger jf. punkt 2.3 ovenfor, vil du ved afgivelsen blive bedt om at give særskilt samtykke til elektronisk markedsføring.

3. Modtagere af Personoplysninger

3.1 Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker videregives til PostNord eller en anden transportør, der forestår leveringen af de købte varer til dig. Ved køb af ikke lagerførte varer kan de nævnte oplysninger videregives til producenten eller vores leverandør af den pågældende vare, som i så fald vil forestå leverancen.

3.2 Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af Webshoppen, udsendelse af sms’er til medlemmer af Klub HighFive samt målrettet markedsføring. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

4. Dine rettigheder

4.1 Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

4.2 Indsigtsretten

4.2.1 Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger, der evt. måtte være, samt oplysning om, hvorfra oplysningerne stammer.

4.2.2 Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til 55Nord@55Nord.dk. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den, du giver dig ud for at være.

4.3 Retten til berigtigelse

4.3.1 Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

4.3.2 Oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din tilmelding til Klub HighFive, har du selv mulighed for at korrigere via log-in til din brugerprofil.

4.4 Retten til sletning

4.4.1 Som udgangspunkt har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke. Dog kan der være en række tilfælde, hvor en fortsat behandling og/eller opbevaring af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares. I sådanne tilfælde er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

4.5 Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring  

4.5.1 Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.  

4.6 Retten til dataportabilitet

4.5.1 Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

4.7 Retten til indsigelse

4.7.1 Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger med henblik på direkte markedsføring, herunder den profilering der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring.

4.7.2 Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser jfr. pkt. 2.1 og 2.3.

4.8 Retten til at tilbagekalde samtykke

4.8.1 Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder til den profilering, der foretages af dig som medlem i Klub HighFive. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på 55Nord@55Nord.dk.

4.9 Retten til at klage

4.9.1 Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

5. Sletning af persondata

5.1 Oplysninger indsamlet om din brug af Webshoppen jfr. pkt. 2.1. slettes senest efter 3 år.

5.2 Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til Klub HighFive slettes, når dit samtykke til medlemskabet trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.

5.3 Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb du har gennemført på Webshoppen jfr. pkt. 2.2 vil som udgangspunkt blive slettet 3 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du har foretaget dit køb. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt, for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

5.4 Oplysninger som vi har indsamlet i forbindelse med din tilmelding til og under dit medlemskab af Klub HighFive jfr. pkt. 2.4, vil vi automatisk slette: a) såfremt du ikke har logget på din brugerprofil i 2 år, b) såfremt du framelder dig dit medlemskab til Klub Highfive, eller c) såfremt dit mobilnummer ikke fungerer, så sms’er fra Klub Highfive ikke har kunnet leveres i en periode på 3 måneder.

6. Sikkerhed

6.1 Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.

6.2 Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

7. Kontaktoplysninger

7.1 55 Grader Nord P/S er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via Webshoppen.

7.2 Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne Persondatapolitik, eller ønsker du at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder beskrevet i pkt.4, kan du kontakte:

55 Grader Nord P/S
H. C. Ørsteds Vej 10
7000 Fredericia
Tlf. nr.: 70 10 76 76
E-mail: 55Nord@55Nord.dk

8. Ændringer i Persondatapolitikken

8.1 Ved hvert køb på Webshoppen vil du blive bedt om at acceptere den aktuelle version af Persondatapolitikken.

8.2 Hvis du har tilmeldt dig Klub HighFive, vil du blive orienteret om ændringerne i politikken ved udsendelse af information til dit registrerede mobilnummer.